Nær- og langsynethed

Der findes flere metoder til at korrigere nær- og langsynethed. I Scandinavian Eye Center gør vi brug af følgende: Laseroperation med SMILE til korrigering af nærsynethed og laseroperation med LASIK og ICL-Implantat til behandling af langsynethed.

Selvom synet kan ændre sig med alderen, er mange født med nærsynethed, langsynethed, og bygningsfejl. “Fejlen” i øjet skyldes at hornhinden krumning ikke er optimal i forhold til at lyset bliver brudt præcist og fokuseret på nethinden. Derfor får vi synsproblemer. Med en laseroperation skaber lægen en optimal krumning på hornhinden, for at man kan komme til at se klart og blive fri for briller. Det kan være en belastning altid at være bundet af briller eller kontaktlinser. Sportsudøvelse og arbejde kan blive hæmmet pga. et nedsat syn. 

Hos nogle patienter kan vi ikke behandle med laser, det kan skyldes tynde hornhinder eller en større grad af langsynethed. I dette tilfælde behandler vi med et ICL-implantat, som er en fleksibel linse, der indsættes gennem et lille snit i øjet. ICL-implantatet ligger over den naturlige linse i øjet, hvilket gør behandlingen skånsom og reversibel. 

Mange drømmer om, at få en øjenoperation for at blive fri for “faste rammer”. Men nervøsitet for og uvidenhed om øjenoperation ender nogle gange med at stå i vejen for den bedste løsning på synsproblemerne.  Synet betragtes naturligt nok som en af vores vigtigste sanser og tanken om, at noget går galt, kan ende med at overskygge fordelene. Virkeligheden er, at en øjenoperation er et forholdsmæssigt lille og hurtigt indgreb. Det tager mellem 1 og 10 minutter, alt efter operationstype. Det er et helt smertefrit indgreb og heling af øjet kommer meget hurtigt. Allerede indenfor få minutter efter operationen, vil de fleste kunne se bedre og højest et par dage efter operation, vil synet være mærkbart bedre. I løbet af et par uger, vil synet være helt optimeret og det dårlige syn vil være fortid.

Synskorrigerende laserbehandling har været anvendt i en del år. Metoderne er efterhånden så raffinerede, at resultaterne ofte overstiger patienternes forventninger til et liv uden briller. Hos Scandinavian Eye Center tilbyder vi forskellige typer laserbehandling.

En af de vigtigste faktorer i forhold til, hvilken type laseroperation, vi anbefaler, er hvordan det enkelte øje ser ud. I vores optik er det resultatet fremfor metoden, der er den væsentligste faktor for en vellykket operation. Derfor er en forundersøgelser og samtale altid afgørende for, at vi i fællesskab kan finde frem til den bedste løsning.

Indenfor laserbehandling har man i de senere år især brugt to teknikker – SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) og LASIK (Laser Assisted In Situ Keratomileusis).

Begge operationsmetoder er gode og indtil fornylig var LASIK den ”gyldne” operationstype, når man lavede laserbehandling. SMILE teknologien er den nyeste og mest nænsomme operationsform. Den operation, hvor indgrebet i øjet er mindst. Derfor benytter vi oftest denne metode i Scandinavian Eye Center. Men vi tilbyder også LASIK behandling. Ofte benyttes LASIK, hvis man korrigerer for langsynethed og SMILE, hvis der skal korrigeres for nærsynethed. Men som med alt andet i verden kan der være variationer i øjet, som gør, at vi fraviger reglen.

Uanset, hvilken teknologi som bliver brugt til behandling, er formålet med en laseroperation at ændre hornhindens krumning/form. Dermed sikrer man, at lyset brydes optimalt, præcist og fokuseret på nethinden, så man kan komme til at se helt klart uden briller.

Kontakt Scandinavian Eye Center, hvis du har spørgsmål og vil vide mere om, hvilke muligheder du har for at blive fri for briller.

Et ICL-implantat (Implantable Collamer Lens) er en type intraokulær linse, der implanteres i øjet for at korrigere brydningsfejl, herunder langsynethed.

Implantatet er lavet af biokompatibel kollamer. Det er en fleksibel linse, der indsættes gennem et lille snit i øjet. Et ICL-implantat sidder oven på den naturlige linse i øjet, hvorved behandlingen er både utrolig skånsom og sikre at patienter hurtigt er tilbage til en normal hverdag (uden briller) .

ICL-implantater er velegnede til personer, der ikke kan korrigeres med LASIK eller andre former for laserbehandling. De kan også være et godt valg for personer, der har en høj grad af langsynethed eller en tynd hornhinde, der ikke er egnet til laserbehandling.

Ved brug ICL-implantater til korrektion af langsynethed opnås fremragende synskvalitet og langvarig synskorrektion. ICL-implantater er en permanent løsning på synsproblemer, og de kan vare i mange år. ICL-implantater er designet til at arbejde med øjets naturlige anatomi og forårsager minimal forstyrrelse af øjets struktur.

De fleste patienter kan vende tilbage til deres normale aktiviteter kort tid efter operationen og vil opleve en hurtig genopretning af synet.

Lad os hjælpe dig på vej

Book en online konsultation og tal med en af vores øjenlæger, som guider dig og informerer om dine behandlingsmuligheder.

Klinikken holder ferielukket i uge 29

Vi er tilbage i næste uge